spot_img

Kdaj bo Maribor dobil kolopark?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V podravski regiji so bili v številnih občinah že vzpostavljeni pumptrack oziroma koloparki. V Mestni občini Maribor pa kljub temu da gre za drugo največjo občino v državi še ne premorejo tovrstne športno rekreacijske infrastrukture. Zato je mestni sventik iz Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar podal pobudo o možnih lokacijah koloparka, ki je za razvijanje športnega načina življenja v mestu nepogrešljiv. Ob tem je Rotar napovedal, da bi slednji moral biti multifunkcionalen oziroma namenjen več generacijam

Na zadnji seji mestnega sveta MOM je mestni svetnik iz Liste kolesarjev in Pešcev Josip Rotar podal pobudo, da se na parkirišču pod Titovim mostom ali kje drugje v urbanem delu mesta uredi mestni pumptrack oziroma kolopark, ki bo javno dostopen in odprt športni objekt za mladino.

Poleg tega se predlaga, da se del tega koloparka uredi tudi v poligon za učenje voznih spretnosti in simulacije prometa za kolesarje, kjer bi se lahko učenci osnovnih šol prišli tudi učit veščin in spretnosti samostojne vožnje s kolesom v prometu. Hkrati bi tak poligon lahko služil tudi za vse tiste, ki bi želeli svoje znanje obnoviti.

Po zagotovilih Rotarja so na občini že formirali delovno skupino, ki skrbi za območja športno rekreacijskih vsebin v mestu. Njihova poglavitna ugotovitev je, da je v mariborski občini potrebno izgraditi več koloparkov. Na občini sicer dokončnih odločitev o postavitvi koloparkov še ni, zagotovo bo en v sklopu participativnega proračuna vzpostavljen v neposredni bližini KS Malečnik Ruperče, za ostale pa so lokacije še nedorečene

Kolopark oziroma angleško pumptrack je športni objekt sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost Kolopark poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo tudi na manjših površinah . Asfaltni poligon je primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img