spot_img

Kaj prinaša prepričljiva zmaga Gibanja Svoboda za državo in Maribor?

V zadnjem tednu

Roberta Goloba je javnost poznala predvsem kot predsednika uprave energetske družbe Gen-I. A njegova pot na čelu podjetja, ki ga je vodil od leta 2006, se je lani končala. Po zapletih ob potegovanju za nov mandat se je iz družbe umaknil in se podal v politiko, kjer je novo stranko Gibanje Svoboda popeljal v prepričljivo volilno zmago.

Na parlamentarnih volitvah je Slovenija z veliko večino izglasovala novo politično stranko Gibanje Svoboda. Predsednik stranke in najverjetnejši mandatar dr. Robert Golob je ob zmagi dejal, da ljudje plešejo, jutri pa se začne nov dan. Kakšna so pričakovanja zaveze stranke v prihajajočem mandatu?

Če je absolutni zmagovalec letošnjih volitev Gibanje Svoboda je koalicija KUL doživela velik udarec. V parlament se je uspelo uvrstiti le SD-ju in za las tudi Levici. A nobena od strank z izidom volitev ni zadovoljna.

Koordinator Levice Luka Mesec bo po slabem rezultatu na državnozborskih volitvah svetu stranke ponudil svoj odstop. V ponedeljek bo odstop ponudil celoten izvršni odbor, je napovedal. Je pa še enkrat pozdravil splošen rezultat volitev. Ali bosta SD in Levica konstruktiven partner v novi vladi?

V NSi so z volilnim rezultatom zelo zadovoljni. Predsednik stranke Matej Tonin pričakuje, da bodo v novem sklicu DZ opozicijska stranka, v tem primeru pa ne bodo delovali razdiralno in nasprotnikom ne bodo metali polen pod noge.

Eno izmed najnižjih volilnih udeležb je zabeležil Maribor, ki je v preteklosti izražal velika nasprotovanja tretji Janševi vladi, a tega nezadovoljstva kot kaže niso prenesli na volišča. Kaj pa si lahko mesto obeta od nove oblasti?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel