Jesenski Teden restavracij 2024 prinaša edinstveno priložnost za vse kulinarične navdušence, da med 11. in 20. oktobrom preizkusijo izbrane menije vrhunskih slovenskih restavracij po dostopnih cenah. V dogodku bo sodelovalo kar 109 skrbno izbranih restavracij iz vse Slovenije. Letošnja rdeča nit Tedna restavracij je poudarek na izvirnosti, kar povzema tudi slogan dogodka: “Original. Ne kopija!”

Rezervacije so se začele sprejemati že 30. septembra, zanimanje pa je izjemno veliko, kar pomeni, da se prosti termini hitro polnijo. Zato je ključno, da si obiskovalci pravočasno zagotovijo svojo mizo v izbrani restavraciji.

Glavni ocenjevalec Tedna restavracij, Uroš Mencinger, poudarja pomen edinstvenosti v ponudbi restavracij: “Teden restavracij je priložnost ne le za okušanje vrhunske hrane, temveč tudi za odkrivanje novih okusov, ki izstopajo zaradi svoje izvirnosti in drugačnosti.”

Cene menijev so oblikovane glede na kakovostni sistem srčkov, ki ocenjuje inovativnost in kulinarične presežke sodelujočih restavracij:

  • Restavracije z enim srčkom: 24 evrov,
  • Restavracije z dvema srčkoma: 26 evrov,
  • Restavracije s tremi ali več srčki: 30 evrov.

Teden restavracij 2024 ni zgolj priložnost za okušanje vrhunske kulinarike, temveč tudi za doživetje neponovljivih kulinaričnih izkušenj, ki presegajo vsakdanje in odražajo izvirnost sodelujočih restavracij.