Januarja z javnim prevozom prepeljanih bistveno več potnikov

Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so januarja prepeljali 2,4 milijona potnikov oz. 40 odstotkov več kot pred enim letom, mestni avtobusi pa nekaj več kot 3,9 milijona potnikov oz. za 36 odstotkov več kot pred letom dni. Z vlaki se je peljalo 1,3 milijona potnikov, kar je 18 odstotkov več kot januarja lani.

Koliko kilometrov se prevozili avtobusi?

Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so pri tem januarja opravili 45 milijonov potniških kilometrov oz. 36 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je ta teden objavil državni statistični urad.

Vlaki so v prvem mesecu leta 2023 opravili 66 milijonov potniških kilometrov, kar je 31 odstotkov več kot januarja lani.

V slovenska pristanišča je priplulo ali iz njih odplulo 234 ladij oz. za pet odstotkov manj kot lani. V koprskem pristanišču so pretovorili skoraj 1,8 milijona ton blaga ali za osem odstotkov manj.

Preko Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je potovalo približno 58.000 potnikov. To je bilo 55 odstotkov več kot januarja 2022. Pretovorjenih je bilo 900 ton blaga, kar v letni primerjavi predstavlja šestodstotni padec.

Čez cestne mejne prehode je v Slovenijo vstopilo ali iz nje izstopilo 4,7 milijona potniških vozil oz. za 34 odstotkov več kot v lanskem januarju. Tovornih vozil je bilo malo več kot milijon oz. tri odstotke manj kot leto prej.

V Sloveniji je bilo januarja prvič registriranih okoli 9100 cestnih motornih vozil. To je po podatkih statistikov osem odstotkov več kot pred enim letom. Osebnih avtomobilov je bilo prvič registriranih 7200, za desetino več kot januarja lani, od tega je bilo novih 4400 avtomobilov, kar je na letni ravni pomenilo triodstotno rast.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:05

Pesnica je žagala pozno v noč

Občina Pesnica veliko pozornosti nameni svojim občanom. Tako so jim tudi letos priredili koncert, s katerim so se zahvalili vsem ženam in materam ter...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content