Januarja delna uskladitev pokojnin

Januarja bo prišlo do delne uskladitve pokojnin v višini 8,2 odstotka v skladu s proračunskimi dokumenti. Upokojenci bodo tako v tem mesecu prejeli pokojnino z 8,2-odstotnim povečanjem. Usklajeni znesek se bo nanašal na december, pri čemer ne bo vključeval povečanega dela prejemkov v višini 1,8 odstotka, ki bo izplačan decembra, kot je navedeno v informacijah Zpiza.

Pokojnine in invalidska nadomestila bodo februarja redno usklajena v skladu s sistemskim pokojninskim zakonom, s časovnim učinkom od 1. januarja naprej, so sporočili iz Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz). Pri izvedbi redne uskladitve bo prav tako izveden poračun za januar. To pomeni, da bo konec februarja izvedeno izplačilo, ki bo zajemalo februarski prejemek, pri čemer bo v celoti upoštevana višina redne uskladitve. Poleg tega bo vključevalo poračun razlike za januar, kjer bo delno že upoštevana uskladitev v višini 8,2 odstotka, ki je bila izvedena januarja.

Glede na pojasnilo Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) trenutno ni mogoče zagotoviti natančnih informacij o višini redne uskladitve. Ta se določi na podlagi sklepa sveta zavoda, ki v drugi polovici februarja ugotovi višino redne uskladitve, pri čemer upošteva rast bruto plače in cen življenjskih potrebščin na podlagi statističnih podatkov. Vendar pa državni statistični urad teh podatkov ne bo razkril pred 15. februarjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content