Janez Janša: “Gre za največji investicijski zagon doslej.”

0
265

Predsednik in podpredsednika vlade Janez Janša, Matej Tonin in Zdravko Počivalšek so danes predstavili nabor investicij po občinah, ki so v teku oz. je zanje zagotovljen denar. Vrednost projektov je skoraj osem milijard evrov, od tega je 1,5 milijarde evrov evropskih sredstev. Gre za največji investicijski zagon doslej, je poudaril Janša.

S sredstvi državnega proračuna v višini 6,760 milijarde evrov in različnih evropskih skladov v višini 1,2 milijarde evrov so bili v času trenutne vlade v Sloveniji sofinancirani številni projekti in programi.

Minister za obrambo in podpredsednik vlade Matej Tonin je dejal, da so z vsemi javnimi investicijami pripomogli k temu, da se je zagnala tudi domača potrošnja, danes pa imamo tako rekordno zaposlenost in rekordno nizko brezposelnost. Vsi ti projekti pa bodo Slovenijo po njegovo v prihodnjih 10 letih spremenili na bolje.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je izpostavil, da so na ministrstvu skupaj z izvajalskimi institucijami v mandatu te vlade dodelili 1,014 milijarde evrov razvojnih nepovratnih in povratnih sredstev. Med drugim je Počivalšek v odgovoru na novinarsko vprašanje pojasnil, da je za omilitev posledic visokih cene energentov namenjenih 70 milijonov evrov pomoči za gospodarstvo in dobrih 30 milijonov evrov za kmetovalce.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here