spot_img

Investicije namenjene mlajši in starejši generaciji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Hoče- Slivnica bodo v tem letu sanirali dve osnovni šoli in sicer osnovno šolo Franca Lešnika Vuka v Slivnici in osnovno šolo Dušana Flisa Hoče. Zaradi pozitivnega trenda priseljevanja se namreč potrebe po dodatnih izobraževalnih kapacitetah večajo. Poleg tega v Slivnici že obratuje dom starostnike, ki ga je prevzel avstrijski koncesionar SeneCura. Veliko pa se nadejajo tudi od regijskega projekta Partnerstvo za Pohorje, v katerem sodelujejo z še 18 okoilškimi občinami.

Občina Hoče- Slivnica je bila v zadnjem času uspešna pri urejanju administrativnih postopkov za vlaganje v izobraževalno infrastrukturo. Gre za izgradnjo prizidka pri OŠ Franca Lešnika Vuka v Slivnici. Ob naraščanju števila prebivalstva v občini morajo zagotoviti dodatne izobraževalne kapacitete tudi izven središča Hoč, kamor naselje Slivnica tudi spada.

Ob tem pa je občina že prejela 1,1 milijona sofinancerskih sredstev za dozidavo OŠ Dušana Flisa Hoče, ki zaradi prostorske stiske nujno potrebuje dodatne prostore. Projekt bi se sicer naj izvajal fazno, glavna pridobitev pa bo širitev kuhinje in jedilnice, ki sta trenutno prilagojeni za 350 otrok, med tem ko so potrebe za vsaj 700 otrok.

V Hočah so osem milijonov evrov vreden projekt izgradnje doma za starostnike zaključili ob koncu lanskega leta. Investicija pa bo z opremo, zemljiščem in ostalimi stroški na koncu znašala nekaj več kot enajst milijonov evrov. Dom trenutno lahko sprejme 150 stanovalcev in bo imel tudi oddelek za bolnike z demenc. Dom sicer z zaposlovanjem 70 ljudi od sredine lanskega decembra že obratuje.

Občina Hoče Slivnica je pridružena tudi regijskemu projektu Partnerstvo za Pohorje, v katerega je do sedaj združenih 19 občin. V tem trenutku zaključujejo s pripravo »Strategije razvoja in trženja ponudbe Destinacije Pohorje 2021−2027«, celostne grafične podobe (branda) Pohorja Prav tako bo kmalu označenih 7 novih krožnih kolesarskih poti in vzpostavljenih 15 novih turističnih tabel.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img