spot_img

Bo atletski stadion dobil ogrevalno stezo?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska občina se je z podpisom pogodbe zavezala za izpeljavo Olimpijskega festivala evropske mladine, največjega športnega dogodka v zgodovini občine. Za zgledno organizacijo dogodka pa bo potrebno sanirati področje Atletskega društva Poljane, kjer opozarjajo, da je steza sicer v dobrem stanju, a objekt ne zadostuje niti izpeljavi državnih prvenstev, kaj šele mednarodnih tekmovanj.

Ena izmed prioritet za izpeljavo OFEMA bo vzpostavitev t.i. ogrevalne steze, za dobro predpripravo športnikov pred samim nastopom. Izgradnja ločene ogrevalne steze po vzoru tujine ne bo, gredo pa razmišljanja v smeri adekvatnih možnosti.

Mestna občina Maribor je tako pred velikim izzivom, saj bo po neuradnih podatkih potrebno zagotoviti kar 4,5 milijona evrov za celotno ureditev atletskega stadiona. Župan Saša Arsenovič sedaj apelira na pristojno ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da vsaj del sredstev zagotovi, v nasprotnem primeru bo denar morala občina pokriti iz občinskega proračuna.

Velika pridobitev za mesto bo tudi ostala infrastruktura, ki se bo za potrebe festivala morala izvesti. Gre za celovito sanacijo študentskih domov za nastanitev mladih športnikov, ob tem se že pospešeno urejuje dvorana Tabor. A ključni izziv bo postavitev finančne konstrukcije za rešitev vprašanja atletskega stadiona na Poljanah.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img