spot_img

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5 milijona evrov, delež Mestne občine Ptuj pa na 10,8 milijona evrov. Glede na dvige cen v gradbeništvu, kar je predvsem posledica podražitev materiala in energentov, pa tudi špekulacij, bodo končni obračuni pri številnih projektih višji.

Zamike pri izvedbah je sicer pričakovati predvsem na cestnih projektih: v Ulici 5. Prekomorske bodo dela potekala dober mesec dni dlje, kot so predvidevali, na Slovenskgoriški cesti roke podaljšujejo za kar dva meseca, do konca avgusta 2022, zamik dela pa se obeta tudi na kolesarki na Rogozniški.

Podražitve pa lahko na ptujski občini pričakujejo na vseh projektih v skladu s situacijo na trgu, nekatere med njimi pa so že napovedane. Pogodbe so sklenjene s fiksno ceno s pogodbeno ceno na enoto mere. Povišanje pogodbene vrednosti je možno do 30 % pogodbene cene, pri čemer je treba upoštevati tudi druge okoliščine, ki povzročijo dvig pogodbene cene, kot npr. dodatna dela.

V najslabšem primeru bi torej Mestna občina Ptuj lahko za vse projekte v izvedbi plačala kar nekaj milijonov več, upoštevajoč zgolj del, ki se neposredno plačuje iz občinskega proračuna. A v vodstvu zatrjujejo, da na podražitve brez dokazil o upravičenosti ne bodo pristali.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img