Incidente na mariborski srednji šoli preiskuje policija

0
147

Na eni od mariborskih srednjih šol je včeraj zavlada panika, potem ko so starši dijakov dobili elektronsko pošto z obvestilom, da se na šoli pojavljajo grozilna sporočila, fotografije in videoposnetki z neprimerno vsebino, ki se širijo po družbenih omrežjih.

“Hkrati se kreirajo nove skupine z namenom škodovati šoli, dijakom in zaposlenim, ki še dodatno poskušajo ovirati normalno delo in ugled šole,” jim je sporočilo vodstvo šole.

Primer so predali policiji, v skladu s protokoli pa so sproženi vsi postopki za odkritje povzročiteljev trenutnega stanja, navaja Večer.

Pouk poteka normalno

Tako so bili na šoli v Mariboru primorani sprejet dodatne ukrepe za povečanje varnosti. Večer neuradno navaja, da sta se v zadnjih dneh zgodila dva incidenta. Na različnih družbenih omrežjih se je začel širiti posnetek spolnega akta med dijakoma, ki sta bila na skrivaj posneta v toaletnih prostorih šole, nemalo za tem pa naj bi na isti šoli poslali grožnjo z eksplozivnim sredstvom.

Ravnateljica šole je Večeru oboje potrdila in namignila, da je grožnja “z razstrelivom priletela preko komunikacije eAsistent“, zato na šoli domnevajo, da grožnje ni poslal tisti, čigar račun je bil uporabljen, tako da gre najbrž za krajo identitete in vdor v računalniški sistem.

Na policiji so medtem potrdili, da preiskujejo primer v smeri kaznivega dejanja napada na informacijski sistem, prav tako zbirajo obvestila o sumu drugih kaznivih dejanj, a zaradi interesa preiskave o podrobnostih še ne morejo govoriti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here