Javni holding Maribor je objavil razpis za novega direktorja Snage, kar je sprožilo špekulacije o usodi dosedanjega direktorja Franca Doverja. Neuradno naj bi bil Dover na prihodnji seji nadzornega sveta zamenjan, saj naj bi se upiral županovim zahtevam.

Dover je Snago uspešno vodil že od leta 2018. V tem času je podjetje poslovalo z dobičkom in izboljšalo storitve za občane. Kljub temu pa se je župan Arsenovič že nekaj časa obregal na Doverja, saj naj bi se ta upiral njegovim zahtevam. Napoved o razrešitvi Doverja se je uresničila konec prejšnjega meseca, ko so na seji mestnega sveta zamenjali člana in predsednika nadzornega sveta. Novi nadzorni svet bo tako imel proste roke pri iskanju novega direktorja, ki bo po volji županu.

Mnogi se sprašujejo, ali bo novi direktor sposoben nadaljevati uspešno delo Franca Doverja ali pa bo Snaga postala še eno žrtvovanje političnih iger.

Povezava do razpisa: https://www.jhmb.si/karierni-center/direktor-druzbe-javno-podjetje-snaga-d-o-o/

Vprašanja, ki ostajajo odprta:

  • Ali je bil Franc Dover resnično neposlušen županu ali je bil župan nezadovoljen z njegovim delom iz drugih razlogov?
  • Kakšne so kvalifikacije in izkušnje kandidatov za novega direktorja Snage?
  • Ali bo novi direktor sposoben nadaljevati uspešno delo Franca Doverja ali bo Snaga nazadovala?
  • Ali bo Snaga postala žrtev političnih iger?

Odgovori na ta vprašanja bodo verjetno znana v prihodnjem. Vsekakor pa bo zamenjava direktorja Snage imela velik vpliv na prihodnost podjetja in na kakovost storitev za občane.

Pod črto:

Zamenjava direktorja Snage je zaskrbljujoča novica. Franc Dover je podjetje uspešno vodil že več let in ni jasno, zakaj ga je župan Arsenovič želel zamenjati. Obstaja nevarnost, da bo novi direktor izbran na podlagi političnih kriterijev in ne na podlagi strokovne usposobljenosti. To bi lahko pomenilo slabšo kakovost storitev za občane in nazadovanje podjetja.