spot_img

Gospodarstvo potrebuje pomoč

V zadnjem tednu

Razmere v gospodarstvu, povezane z energetsko krizo, terjajo hitre reakcije. Današnja slika gospodarskega vzpona je zavajajoča. Zavedati se je treba, da mnoga podjetja v prihodnje velikih povišanj cen energentov ne bodo mogla prenesti v prodajne cene, kar bo negativno vplivalo na njihov konkurenčni položaj.

Prav je, da se najprej poskrbi za ranljive skupine. Vendar, če bo gospodarstvo padlo, bo slej ko prej padlo vse ostalo. V septembru najkasneje pričakujejo od vlade pogoje, po katerih bodo lahko pripravili načrte za prihodnje leto.

Kar pa se tiče prehoda na alternativne vire to področje zahteva veliko denarja. A bolj kot zagotavljanje ustreznega kapitala velik problem predstavljajo  dolgotrajni postopki, ki realizacijo potrebnih projektov dodatno upočasnjujejo.

Vlada je na seji sprejela odločitev o znižanju DDV-ja za: dobavo električne energije, zemeljskega plina, biomase za kurjavo, daljinskega ogrevanja. Znižanje velja za vse uporabnike, stopnja DDV-ja pa bo 9,5 odstotka. Znižanje bo začasno, in sicer med 1. septembrom letos in 31. majem 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel