spot_img

Trud je vedno poplačan

V zadnjem tednu

Kmetija Lenart je vzorčna kmetija na Mestnem vrhu, ki navkljub vsem težavam, ki pestijo slovensko kmetijstvo, pelje svojo zgodbo in išče nove priložnosti. Tako ne preseneča dejstvo, da so strokovnjaki prepoznali njihov doprinos k razvoju kmetijstva najstarejšega slovenskega mesta in jih nagradili s titulo Kmetija leta. Pred časom smo jih obiskali in se na lastne oči prepričali, da s svojo zgodbo premikajo meje mogočega.

Lenartovi obdelujejo okrog 115 hektarjev kmetijskih površin in sodobno opremljen hlev, v hlevu pa je več kot 100 krav molznic. Ob tem pa pospešeno razvijajo tudi predelavo mleka. V želji, da bi optimizirali kmetijske procese in priredili več mleka so avtomatizirali proces molže. Namolženo mleko se izteče v cisterno, ki jo avtomatizirano tudi praznijo.

Kmetija Lenart tako nadaljuje nekaj desetletno tradicijo ter skrbno načrtuje nadaljnji razvoj svoje blagovne znamke. Na kmetiji dela celotna družina, ob večjih delih jim na pomoč priskočijo še sorodniki, po potrebi pa jim pri delu pomagata še dva študenta. Poleg Lenartovih so nagrado za ohranjanje tradicije življenja na vasi in ohranjanje arhitekturne dediščine je prejela kmetija Fuks iz Krčevine pri Vurbergu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel