spot_img

Gradnja športne dvorane je v zaključni fazi

V zadnjem tednu

Gradnja športne dvorane v Šentilju je v polnem teku, v tem trenutku je investicija že v zaključni fazi. Gre pa iz gradbenega vidika za kar velik zalogaj, saj je projekt umeščen med Kulturnim domom Vlada Pipana in Osnovno šolo Rudolfa Maistra, kjer je prehod večjih gradbenih strojev dokaj otežen.

Športna dvorana bo rešila problematiko tovrstne infrastrukture za potrebe tamkajšnjega vrtca in osnovne šole. Bo pa na voljo tudi zunanjim obiskovalcem v popoldanskem času. Poleg tega imajo v načrtu v samo dvorano umestiti tudi dodatne vsebine, kot je denimo plezna stena in podobno.

Finančna konstrukcija je zaprta že od lanskega leta, približno 600,000 evrov bo prispeval Eko sklad, nekaj bo dodal tudi Fundacija za šport. Ostale stroške, ki so skupno ocenjeni na nekaj manj kot 4 milijone evrov, pa bo pokrila občina Šentilj iz svojega proračuna.

Živimo namreč v času enormne draginje na vseh področjih, gradbeništvo pri tem nikakor ni izključeno. Po zagotovilih župana Štefana Žvaba slednje ne bo prineslo večjih finančnih odstopanj, kar pa je pomembno tudi z vidika želje po vpeljavi nizko energijske dvorane, ki bi s fotovoltaiko napajala tako svoje delovanje, kakor tudi okoliški vrtec in osnovno šolo.

Želje so bile, da se dvorana zaključi že do začetka prihajajočega šolskega leta, a zaradi določenih zamud in alarmantnega stanja draginje izvajalec Konrad Igem zagotavlja, da bi lahko bila končna podoba dvorane izvršena v mesecu oktobru.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel