spot_img

Bodo vinarji ubranili naslov?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V začetku junija bo na Češkem potekalo 6. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu VINO EURO 2022. Naslov prvaka bo branila Vinska reprezentanca Slovenije, ki je tudi najuspešnejša reprezentanca v zgodovini tekmovanja s kar štirimi evropskimi naslovi. Namen tovrstnega prvenstva pa je tudi promocija vinske kulture skozi športno noto, izmenjava izkušenj, znanj in tkanje tako osebnih kot tudi poslovnih poznanstev. 

Vinska reprezentanca Slovenije oz. Društvo združenje je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje fizičnih oseb, vinogradnikov, vinarjev, neposrednih pridelovalcev in z vinom povezanih oseb.

Po kar dveh odpadlih evropskih prvenstvih zavoljo svetovne pandemije je sedaj končno napočil trenutek, ko bodo tudi vinarji znova stopili na nogometne zelenice. Šesto evropsko prvenstvo vinskih reprezentanc, ki bi se moralo zgoditi že leta 2020, je tik pred vrati. Slovenska reprezentanca bo tudi tokrat branila naslov Evropskega prvaka izpred štirih let.

Evropsko prvenstvo bo potekalo med 1. in 4. junijem 2022 v treh krajih na Češkem. Na njem se bo pomerilo 8 vinskih reprezentanc: Slovenija, Madžarska, Švica, Avstrija, Italija in Nemčija ter na novo pridruženi reprezentanci Češke in Portugalske.

Vse reprezentance so tudi članice novo ustanovljene evropske nogometne zveze vinarjev, ki je bila ustanovljena na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2018 z namenom povezovanja vinarjev in nogometa, promocije vinske kulture skozi športno noto, pa tudi za izmenjavo izkušenj, znanj in tkanje novih osebnih in poslovnih poznanstev in prijateljstev.

Znan angleški nogometaš je leta nazaj izrekel znamenite besede:«Nogomet je preprosta igra 22 mož, ki se 90 minut podi za žogo, na koncu pa vedno zmagajo Nemci.«

Slovenska reprezentanca se bo na Češko podala v torek, 31. maja, in sicer s 23 igralci. Na celotnem prvenstvu EURO VINO 2022 pa organizatorji pričakujejo več kot 200 vinarjev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img