spot_img

Občina Ruše uspela pridobiti sredstva države za prizidavo Zdravstvene postaje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Ruše že nekaj let zaznavajo, da v Zdravstveni postaji Ruše primanjkuje prostora. V prostorski stiski so prav vsi zdravstveni programi. Zato so v letu 2021 intenzivno pristopili k pripravi projektne dokumentacije, pridobili gradbeno dovoljenje in sedaj tudi uspešno kandidirali na razpis Ministrstva za zdravje in sicer za Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za leti 2022 in 2023.

Koliko znaša celotna naložba?

Celotna investicija je ocenjena na 1.584.000 evrov, od katerih nam Ministrstvo za zdravje sofinancira v višini 564.400 evrov. Ministrstvo za zdravje je namreč 5. maja 2022 na svoji spletni strani objavilo obvestilo, da je končana obravnava novega paketa 5. vlog, na podlagi katerih so sprejeti sklepi o določitvi višine sredstev za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva v Republiki Sloveniji za leti 2022 in 2023.

Z deležem sredstev občine in sofinanciranje Ministrstva za zdravje bodo lahko nadgradili in dozidali Zdravstveno postajo Ruše. Tako bodo lahko izgradili in opremili prostore za izvajanje zdravstvenih programov:

  • sprejem (118 m2),
  • splošna medicina in družinska medicina (182 m2),
  • zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine (109 m2),
  • zdravstveno varstvo žensk (90 m2),
  • patronažno varstvo družin (36 m2),
  • fizikalna medicina (73 m2) in
  • zobozdravstvena služba (112 m2).

Takoj po sprejemu rebalansa proračuna na seji Občinskega sveta Občine Ruše, ki bo 26. maja 2022, bodo pristopili k izvedbi javnega naročila za izbiro izvajalca, saj je zaveza občine, da do 30. septembra 2022 podpiše gradbeno pogodbo. Zaključek same investicije pa je predviden v začetku leta 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img