spot_img

Na Ptuju se bodo odvili Bogatajevi dnevi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Uprava za zaščito in reševanje bo od 26. do 28. maja na Ptuju gostila Bogatajeve dneve zaščite in reševanja. Gre za največji dogodek v Sloveniji, na katerem se vsaki dve leti predstavljajo enote civilne zaščite, reševalne službe ter domače in tuje službe in nevladne organizacije, ki so vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Namen prireditve je predstavitev sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zmogljivosti na področju zaščite, reševanja in pomoči.

V načrtovane aktivnosti, med katerimi so državna vaja, mednarodno gasilsko tekmovanje, strokovni posveti, predstavitev sil in sredstev za zaščito, reševanje in pomoč, predstavitev zaščitne in reševalne opreme je želja vključiti čim številnejšo strokovno in laično javnost ter področje zaščite, reševanja in pomoči približati lokalni in širši skupnosti.

Tudi ptujska županja, ki se je v začetku mandata borila s posledicami hudega neurja je poudarila, da je predstavitev ravnanja v primeru naravnih nesreč ključnega pomena.

V sklopu Bogatajevih dni zaščite in reševanje bodo obiskovalci na Ptuju lahko spremljali predstavitev domačih in tujih organov, sil za zaščito, reševanje, pomoč ter drugih služb in nevladnih organizacij, ki so vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V okviru aktivnosti se bodo na državni, regijski in lokalni ravni predstavile tudi sile ter sredstva za zaščito, reševanje in pomoč – oziroma različne reševalne službe in sestavi, ki jih organizirajo nevladne organizacije, enote gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij, Civilna zaščita, Slovenska vojska in Policija.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img