spot_img

Bodo ravnatelji množično zapirali šole?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Okužbe s koronavirusom se hitro širijo tudi po šolah. V karanteni je več kot 2000 oddelkov osnovnih in srednjih šol, učitelje marsikje nadomeščajo drugi šolski delavci in študentje. Z novim letom imajo ravnatelji šol več pristojnosti pri odrejanju izobraževanja na daljavo. V primeru poslabšanja epidemioloških razmer bodo lahko pouk na lastno pest delno ali v celoti preselili na splet.

V četrtek je bilo ob 13.681 opravljenih PCR-testih, potrjenih 6918 okužb. Delež pozitivnih izvidov je znašal 50,6 odstotka. Posledično narašča število karanten tudi v osnovnih in srednjih šolah, kjer je v karanteni že skoraj 40.000 otrok. Sicer ukrepe pozdravljajo, a moti jih njihova implementacija čez noč.

Zaradi skokovitega naraščanja števila okuženih se v šolstvu spopadajo z vse več odsotnostmi zaposlenih, hitro narašča tudi število otrok v karanteni. Dodatne težave v šolstvu povzroča novo navodilo NIJZ-ja, da mora učitelj v karanteno, če je z okuženim učencem v razredu preživel najmanj 15 minut. Prej je veljalo 45 minut. In čeprav so trenutno na varni strani, se situacija lahko v eni uri popolnoma spremeni. Takrat bodo delo prilagodili zmožnostim.

Po podatkih ministrstva za šolstvo je bilo v sredo v osnovnih šolah v karanteni 1417 oddelkov, v srednjih pa 657 oddelkov, skupno 2074, kar je 643 več kot v torek. V sredo je bilo po podatkih sledilnika v karanteni 29.651 učencev in 16.779 dijakov. V vrtcih je bilo v sredo v karanteni 275 oddelkov oz. 3952 otrok.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img