spot_img

V Zdravstvenem domu Maribor odsotnih skoraj 100 zaposlenih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor je zaradi povečanega števila bolniških odsotnosti zdravnikov podaljšan odzivni čas posameznih ambulant družinske medicine. Trenutno je odsotnih 14 od 51 zdravnikov družinske medicine. Skupaj je odsotnih skoraj 100 zaposlenih, kar pa v času številnih obolenj predstavlja veliko težavo pri reorganizaciji dela in zagotavljanja zdravstvene obravnave.

Z znatnim pomanjkanjem specialistov družinske medicine in drugih zdravnikov na primarni ravni se soočajo tudi v Mariboru. Posledično pomanjkanje zdravnikov še dodatno obremenjuje že tako preobremenjene zdravnike, ki zaradi velikega števila opredeljenih pacientov komaj zmorejo obravnavati vse in jim ob kopici administrativnega dela posvetiti dovolj časa za kakovostno obravnavo.

V ZD Maribor je zaradi bolniškega staleža odsotnih 14 zdravnikov družinske medicine. V naslednjih dneh se pričakuje, da bo odsotnost zdravnikov še naraščala in bo odzivni čas posameznih ambulant družinske medicine zaradi tega daljši.

Delo organizirajo na način, da paciente prevzame nadomestni zdravnik. Vprašanje, ki se poraja pa je, kaj če na lokaciji deluje samo en zdravnik, kam se naj pacienti obrnejo po pomoč. Trenutno pomanjkanje pa odpira vprašanje, ali je zdravnikov družinske medicine v Mariboru dovolj?

Čeprav v Mariboru še vsak, ki potrebuje družinskega zdravnika, le-tega lahko dobi, pa po napovedih Arzenškove, kmalu več temu ne bo tako.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img