spot_img

Bliža se konec izgradnje obvoznice

V zadnjem tednu

Občina Slovenska Bistrica v sodelovanju z direkcijo republike Slovenije za infrastrukturo zaključuje drugo etapo izgradnje zahodne obvoznice. Slednja bo ob realizaciji celovito razbremenila prometne tokove v centru Slovenske Bistrice. Investicijo bo v celoti finančno pokrila DRSi, bo pa v sklopu naložbe izgrajena tudi kolesarska povezava in steza za pešce. Konec izgradnje zahodne obvoznice se predvideva še v tej polovici leta.

V občini Slovenska Bistrica se zaključuje druga faza izgradnje 1,3 kilometra dolge zahodne obvoznice Slovenska Bistrica. S tem bo znatno razbremenjen prometni režim v mestnem središču, pozitivne učinke pa bo prinesel tudi podjetju Impol, ki bo v sklopu investicije pridobil nov kablovod. Naložba pa zajema tudi izgradnjo dodatne kolesarske povezave.

Investicija se je s prvo fazo začela že januarja lansko leto, končala pa bi se naj v prvi polovici letošnjega leta. Gre za projekt vreden nekaj manj kot 4 in pol milijona evrov, financer pa je državna Direkcija za infrastrukturo.

Obvoznica bo dvopasovna, kjer bo izgrajena tudi kolesarka in steza za pešce. Ob tem bodo vzpostavljene priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Kljub izredno obsežnemu projektu, pa le-ta še ne bo prinesel dokončne rešitve problematike prometne ureditve v Slovenski Bistrici.

Ureditev učinkovitega prometnega režima bo ena izmed prioritet letošnjega leta, že lani so sanirali dotrajano križišče pri Sv. Jožefu, letos pa se pripravlja temeljita prometna študija, ki bo že nakazale najbolj nujne nadaljnje potrebe na cestnem področju. Občinske svetnike občine Slovenska Bistrica bodo na prihajajoči 18. Redni seji, v drugi obravnavi potrjevali proračun za leto 2022, ena izmed pomembnejših točk dnevnega reda pa bo tudi sprejetje odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za ožje območje zazidave Jožef, kjer se načrtuje gradnja novih enostanovanjskih stavb.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel