spot_img

Koliko bo stala 24-urna dežurna pogrebna služba

V zadnjem tednu

Potem, ko so mariborski mestni svetniki prejšnji mesec potrdili spremembo odloka o 24-urni dežurni pogrebni službi, po katerem bo ekskluzivno pravico do prevoza pokojnika od kraja smrti do hladilnih prostorov dobilo Pogrebno podjetje Maribor, bodo svetniki zdaj odločali tudi o ceni te storitve. 

Minuli mesec so potrdili spremembo odloka o 24-urni pogrebni službi, v katerem so ekskluzivno pravico do prevoza pokojnika od kraja smrti do hladilnih prostorov podelili Pogrebnemu podjetju Maribor.

Tako je zakon naložil občinam, da v najkrajšem možnem času uredijo izvajanje te 24-urne službe. Večina pokojnikov umre v javnih zavodih, kar bi lahko povzročilo tekmovanje za odvoz pokojnika in dolge čakalne vrste pred bolnišnicami.

V skladu z zakonskimi zahtevami je mestni svet na januarski seji potrdil odlok o načinu izvajanja obvezne javne pogrebne 24-urne službe v Mariboru. Na osnovi tega so mestni svetniki potrdili v hitrem branju odlok, kar je omogočilo izvajanje te službe v najkrajšem možnem času

Tako predlagajo ceno prevoza pokojnika 169 evrov. Za primerjavo v občini Trbovlje takšen strošek znaša skoraj 160 evrov, medtem ko je v Krškem skoraj 100 evrov več, in znaša 263 evre.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel