spot_img

Arsenovičeva koalicija poka po šivih, odšel je še en koalicijski svetnik.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Koalicija župana Saše Arsenoviča v mestnem svetu MO Maribor je ostala še brez enega člana. Že sinoči je tako koalicijske partnerje o izstopu iz koalicije seznanil mestni svetnik Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope). Kot je svetnik zapisal v obvestilu za javnost so se v stranki že 22.4.2022 na župana obrnili s prošnjo, da v času od 22.4. do 3.5. 2022 temeljito razmisli in po razmisleku sprejme ustrezno odločitev.

V stranki so županu zaradi dogodka 17.4.2022, ko naj bi Arsenovič fizično obračunal z mladoletnikom predlagali, da v korist mesta, takoj preda vsa pooblastila podžupanji ali enemu od podžupanov ter vzame dopust, ki bi trajal do dne, ko njegov odstop ne bo sprožil novih volitev.

Glede na to, da do 3.5.2022 župan Saša Arsenovič ni sprejel pričakovane odločitve, je neposredno vplival na našo odločitev o izstopu iz koalicije,” je zapisal Jurišič. V obvestilu nekdanjim koalicijskim partnerjem je Jurišič med drugim zapisal še, da je bila rešitev, ki so jo predlagali v stranki »mestotvorna« in bi še naprej zagotavljala kakovosten mestni servis, ki ga bo župan v senci dogodkov z dne 17.4.2022 le stežka zagotavljal.

“V koalicijo smo namreč stopili predvsem z namenom, da bi čim več prispevali k razvoju mesta in ga med drugim postavili na piedestal odličnosti tudi na področju nenasilne komunikacije, k čemur smo sami venomer stremeli,” še dodaja Jurišič in zagotavlja, da projektov in predlogov, ki bodo dejansko v korist mestu ne nameravajo blokirati in da si bodo prizadevali, da se ta mandat zaključi v kar se da strpnem dialogu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img