spot_img

80-odstotkov več nedovoljenih prehodov meje

V zadnjem tednu

V obdobju od 1. januarja do 31. julija 2022 je bilo obravnavanih 8.212 ilegalnih prehodov državne meje. V lanskem enakem obdobju smo obravnavali 4.552 ilegalnih prehodov.  Največ je bilo državljanov Afganistana, ki predstavljajo le še petino vseh, njihov delež se zmanjšuje.

V letu 2022 je tako policija do 1. avgusta obravnavala 106 primerov kaznivih dejanj tihotapljenja, v enakem obdobju lani pa 84. Čeprav se je v primerjavi z lanskim letom število nezakonitih prehodov povečalo, pa se ne razlikuje dosti od števila nezakonitih prehodov v letih 2019 in 2020, pri čemer je v letošnjem letu skoraj 90 odstotkov oseb izrazilo namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito.

V drugi polovici julija so pričeli z odstranjevanjem zaščitne ograje. Na notranjem ministrstvu ne želijo razkriti, kakšni so načrti glede odstranjevanja ograje in kdaj bo Slovenska vojska odstranila ograjo v Sp. Podravju. Pojasnjujejo, da gre za tajni dokument. Razkrili so le, da bo odstranjevanje potekalo postopoma, začenši z rezilno žico, nadaljevali pa bodo z odstranjevanjem panelne ograje. A na policiji menijo, da odstranjevanje ni povezano s povečanim številom migrantov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel