V 22. krogu Prve lige Telemach sta se v Ljudskem vrtu v napetem srečanju pomerila Maribor in Bravo. Tekma se je začela z izjemno dinamiko, saj so obe ekipi že od prvega sodnikovega žvižga prikazovali odločnost in željo po prevladi na igrišču. Maribor je s hitrimi napadi takoj ogrozil obrambo Brava, pri čemer so se izkazali z izjemno hitrostjo in tehnično dovršenostjo. Po drugi strani pa so igralci Brava pokazali trdnost in organiziranost v obrambi, kar je povzročalo težave Mariboru pri prodoru v kazenski prostor.

17- letni Lorbek v prvih enajst premierno tudi v Ljudskem vrtu

Kljub dinamičnemu začetku pa so se obe ekipi srečale tudi z nekaj težavami pri oddaji žoge. Napake pri podajah so bile opazne na obeh straneh, saj so igralci občasno izgubljali žogo v sredini igrišča. Neusklajenost in nekaj nesporazumov med soigralci so privedli do prekinitev in izgubljenih priložnosti za obe ekipi.

Dinamika Maribora je naraščala, pri čemer so ključno vlogo odigrali Barišič, Iličić in Soudani v ofenzivnem delu igrišča. Njihova usklajenost in individualna kvaliteta sta postavljali obrambo Brava pred zahtevne izzive. V osrčju obrambe pa je s svojo zanesljivostjo in nepopustljivostjo Lan Vidmar z odlično igro dodatno krepil samozavest ekipe Maribora.

V 28. minuti srečanja je žoga, sprožena ob strelu Barišiča, nenadoma zanesla v nasprotnikovo mrežo, kar je prineslo odločilno prednost Mariboru. Iličić, spreten napadalec, je prevzel nadzor nad žogo in s prefinjeno finto ter natančnim finišem zadel za vodstvo 1:0.

Kot, od katerega je sledila nepričakovana dramatika, je v hipu spremenil potek srečanja. Jan Gorenc, branilec Brava z izjemnim občutkom za gol, je z natančnim strelom z glavo presenetil tako nasprotnike kot tudi mnoge navijače. S tem izenačenjem 1:1 je poskrbel za nepozaben trenutek, ki je dvignil napetost na igrišču.

Prvi polčas je pod črto prinesel izjemno dinamiko in odločnost obeh ekip. Maribor je prevladoval z hitrimi napadi, ki so ogrožali obrambo Brava, medtem ko so se igralci Brava izazaliz organiziranostjo in trdnostjo v obrambi. Obe ekipi sta se soočili s težavami pri oddaji žoge, a kljub napakam je dinamika Maribora naraščala, z zvezdniki kot so Barišič, Iličić in Soudani v ospredju.

Mariborski pritisk se je obrestoval z 10. golom Jakupovića v sezoni

Začetek drugega polčasa med Mariborom in Bravom je minil v podobnem slogu kot prvi del srečanja. Obe ekipi sta stopili na igrišče z izrazito odločnostjo, pripravljeni na nadaljevanje boja za prevlado. Maribor je še naprej napadal z intenzivnimi akcijami, kjer so igralci kot Barišič, Iličić in Soudani predstavljali stalno grožnjo obrambi Brava. Po drugi strani pa je ekipa Brava znova pokazala trdnost in organiziranost, pripravljena na izkoriščanje morebitnih napak nasprotnika.

V odločilni 58.minuti drugega polčasa je prišlo do dramatičnega trenutka, ko je vratar Brava naredil usodno napako. V kaotičnem prizoru v kazenskem prostoru med Iličićem, Širysom in obrambno linijo Brava se je žoga obnašala kot na fliperju. Izmed tvseh se je najbolje znašel Arnel Jakupovič, ki je izkoristil vratarjevo napako in z bližine ponovno Maribor popeljal v vodstvo, 2-1.

Prvo menjavo je Ante Šimundža opravil v 68. minuti, ko je iz igre povlekel Maksa Barišiča in na igrišče poslal Marka Božića. 10. minut kasneje je igrišče zapustil strelec gola Jakupović, ki ga je zamenjal Marko Kolar. Debitantskih nekaj minut je bilo namenjenih tudi novincu Žigi Repasu, ki je na igrišču nadomestil Josipa Iličića. 

Maribor je do konca srečanja izkazoval svojo izkušenost in rutinirano kombinatorno igro, ki mu je prinesla pomembne tri točke. Kljub zgoščeni in organizirani obrambi Brava so igralci Maribora s premišljenimi potezami in natančnimi kombinacijami uspeli premagati nasprotnika. Njihova sposobnost prebijanja skozi obrambo je bila ključna, saj so s trdno ekipno predstavo zasluženo zaključili srečanje z zmago. Ta zmaga ne le okrepi njihovo pozicijo v prvenstvu, ampak tudi potrjuje kakovost in učinkovitost njihove igre.