Slovenskim kmetom je prekipelo

Kmetijske organizacije so s protesti opozorile na nevzdržen položaj tako za kmetovanje kot za gospodarstvo.

V več evropskih državah so izbruhnili protesti kmetov zaradi nizkih cen pridelkov, naraščajočih stroškov, poceni uvoza in omejitev, ki jih Evropska unija uvaja v okviru boja proti podnebnim spremembam.

Prav tako so napovedali sistematično povečevanje protestnih aktivnosti, če se do prihodnjega torka ne bodo sestali z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem. Neudeležba ministra na razpravi o obdavčitvi je povzročila bojkot srečanja s strani kmetijskih organizacij.

Oblikujejo še dodatne zahteve, s katerimi želijo dopolniti seznam pogajalskih zahtev do vlade. Med njimi so zaščita kmetijskih zemljišč, zmanjšanje birokracije in med drugim stalen umik 4 odstotkov prahe. Seznam zahtev pa vztrajno dopolnjujejo

S terena prihajajo pozivi po ponovni organizaciji obsežnega vseslovenskega protesta. Po besedah predsednika kmetijske zbornice si pogajalci prizadevajo doseči rešitve za mizo pripravljeni pa so tudi na obsežnejše proteste, pri čemer je vse odvisno od vlade.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content