NK Maribor rutinirano dobil Štajerski derbi proti Celju

0
311
Foto: NK Maribor (Gregor Wernig)

V 24. krogu Prve lige Telemach smo v Ljudskem vrtu spremljali Štajerski derbi med Mariborom in Celjem. Damir Krznar (zaradi kazni rumenih kartonov je ekipo vodil iz tribune) je v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Domžalam v začetni enajsterici opravil eno menjavo, namesto Luke Uskokovića je od prve minute začel Sven Šoštarič Karič.

Za zgodnje vodstvo vijoličastih poskrbel Ivan Brnić

Obračun je sicer v uvodu ponudil visoko mero intenzivnosti, kar je bolje izkoristil Maribor. V 4. minuti je po izigrani desni strani obrambe v kazenski prostor podajal Martin Milec, Žan Vipotnik do strela ni prišel, je pa v polno iz drugega plana zadel Ivan Brnić, 1-0.

Številne zapravljene priložnosti kaznovale Celjane

Celje je po zaostanku zaigralo bolj konkretno, v drugi polovici prvega polčasa so preko Damjana Vukliševiča bili nevarni, a je bil Ažbe Jug na mestu. Po prekršku Martina Milca so prišli tudi do prostega strela, a je Denis Popovič zadel zgolj živi zid.

Zapravljene priložnosti in pomanjkanje direktnosti pa so Celjane kaznovale s še višjim zaostankom. V 35. minuti je Ignacio Guerrico s filigransko odmerjeno globinsko podajo po zraku našel Ivan Brnića, slednji pa je z zunanjim delom stopala zaposlil Žana Viptnika, ki je iz neposredne bližine zabil že svoj 14 prvenstveni gol. 

Nadaljevanje dvoboja brez zapletov

Drugi polčas se je začel s dosojenim prostim strelom, ki ga je izvajal Luka Bobičanec. Kljub temu, da je bil položaj ugoden za dobrega strelca, nekdanji član Mure ni izkoristil ponujene priložnosti. Na drugi strani je velikansko napako storil Vukliševič, a Marko Tolić “darila” ni pretvoril v zadetek oz. je Matko Obradović kvalitetno ubranil.

V 56. minuti je Maribor tretjič menjal (prva menjava je bila storjena zaradi poškodbe Sikoška z Guericcom, druga pa med polčasom; Milec- Žinič), namesto Aljaža Antolina je v igro vstopil Rok Kronaveter. Pomočnik trenerja Mihael Mikić, ki je moštvo vodil namesto kaznovanega Damirja Krznarja je bil z aktivno gestikulacijo “popolnoma v dvoboju”.

Nekaj minut kasneje sta sledili še preostali menjavi, iz igre sta odšla Marko Tolić in Marko Božić, vanjo pa Marin Laušić in Luka Božičković. V 82. minuti podaje Laušića iz bližine ni unovčil Brnić, tako da je ostalo pri 2-0.

Maribor je torej s pragmatično in disciplinirano igro tekmo rutinirano pripeljal do konca, kar pomeni da se je zavihtel na drugo mesto Prve lige Telemach. Kljub odličnim predstavam v zadnjem času pa bo izredno težko nadomestiti visok zaostanek za ljubljansko Olimpijo, ki je vodilna ekipa lige in Mariboru beži za velikih 13 točk.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here