23-letnik osumljen več goljufij

Kriminalisti iz Maribora so v sredo privedli 23-letnika pred dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo. Osumljen je, da je med 31. januarjem in 19. februarjem storil osem kaznivih dejanj goljufije, pri enem poskusu pa ni bil uspešen, pri čemer je pridobil 85 tisoč evrov. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Osumljeni moški je zavajal gospodarsko družbo v Mariboru, ki se ukvarja s prodajo pnevmatik. V devetih primerih je naročil avtomobilske pnevmatike preko spleta, vendar jih ni plačal. Policija je sporočila, da je moški prikazoval plačila s ponarejenimi potrdili o spletnem bančnem plačilu, pri čemer je uporabljal namišljene in neobstoječe transakcijske račune, povezane z imeni različnih pravnih oseb.

Zaposlena oškodovane gospodarske družbe sta v ponedeljek posumila in obvestila policijo. Pri poskusu goljufije so policisti identificirali tudi sostorilca 27-letnega moškega iz okolice Celja, zoper katerega so prav tako vložili kazensko ovadbo. 23-letnik je bil že prej pravnomočno obsojen zaradi goljufij. Za kaznivo dejanje goljufije, ki ga zdaj obravnavajo, je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content