Soglasje za nadurno delo umaknili predvsem družinski zdravniki

Direktorji zdravstvenih ustanov na sekundarni in terciarni ravni so na sestanku z ministrstvom za zdravje potrdili, da neprekinjeno zdravstveno varstvo po umiku soglasij zdravnikov za nadurno delo ne bo ogroženo. Kljub temu bodo odpadle nekatere nenujne zdravstvene storitve.

Jernej Završnik, direktor ZD Maribor, je ob sestanku vodstev zdravstvenih domov s predstavniki ministrstva za zdravje novinarjem povedal, da bodo imeli zaradi umikov soglasij zdravnikov velike izzive pri organizaciji dela.

V mariborskem zdravstvenem domu je soglasja umaknilo 34 zdravnikov, ki bodo začela veljati 2. marca, vendar sta dve zdravnici naknadno preklicali umik soglasja. Tako je soglasja umaknilo 15 odstotkov vseh zdravnikov, predvsem družinskih zdravnikov.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje, Marjan Pintar, je po srečanju z vodstvi zdravstvenih ustanov v izjavi za medije poudaril, da državljani ne bi smeli skrbeti glede stanja po 1. marcu. Bolnišnice imajo po njegovih besedah izdelane načrte za zagotavljanje zdravstvenega varstva po 1. marcu. Kjer bodo težave izrazitejše, pa bodo z vodstvi sklicali posebne sestanke in skušali iskati rešitve, je bilo razumeti državnega sekretarja. Po besedah Pintarja je okoli 30 odstotkov zdravnikov v bolnišnicah skupaj umaknilo soglasja za nadurno delo, v zdravstvenih domovih pa okoli 20 odstotkov.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content