spot_img

10 milijonov evrov namenjajo za investicije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Kidričevo so z realizacijo lanskega proračuna zadovoljni, predvsem kar se tiče strateško pomembnih investicij gradnje Kolesark, obvoznice in obrtne cone. Pogled pa je že usmerjen v letošnje leto, v katerem bodo imeli na voljo največ občinskih sredstev do sedaj. Župan Anton Leskovar zagotavlja, da znaten finančni delež predstavlja prispevek države in evropskih kohezijskih skladov, s čimer sledijo dolgoročnemu cilju. Preoblikovanju občine Kidričevo iz zakotnega kraja brez perspektive v moderno gospodarsko in demografsko središče širše regije.

Občina Kidričevo je v letu 2021 poslovala in delovala v skladu z začrtanimi cilji. Proračun za lansko leto so realizirali v veliki večini, med tem pa je pomembno izpostaviti dva projekta, ki bosta za prihodnost občine ključna.

Občinski svetniki občine Kidričevo so proračun za leto 2022 že sprejeli, slednji bo po zagotovilih vodstva občine rekorden oz. najvišji v zgodovini. Gre za 14 milijonov evrov, od česar bodo kar 10 milijonov namenili za nove naložbe oz. investicije.

V teku sta že dve pomembni investiciji, gre za izgradnjo obvoznice Kidričevo in tamkajšnje obrtne cone, za kar so pridobili 6,7 oz. 2,1 milijona evrov nepovratnih sredstev. Po besedah župana Antona Leskovarja pa bo v kratkem izredno pomemben projekt tudi semaforizacija državne ceste Slovenska Bistrica- Hajdina.

Občina Kidričevo je v preteklosti veljala za dokaj nerazvito območje, z nizkimi prihodki in malo realiziranimi investicijami. Posledica tega je bilo kronično pomanjkanje državnih in evropskih sredstev. V zadnjih letih pa se občina pospešeno razvija, tudi na račun znatnih državnih sredstev oz. dobre povezave z aktualno državno oblastjo. Ključno je predvsem dejstvo, da znajo učinkovito pripraviti projektno dokumentacijo , predstaviti želje in kasneje naložbe ob vidni finančni podpori pristojnih ministrstev in evropskih kohezijskih skladov tudi izpeljati.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Podrazličica omikrona v Podravju

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img