spot_img

Zračni spektakel nad glavnim trgom

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Festival uličnega gledališča, ki z mednarodnimi in domačimi umetniki mariborske mestne ulice in trge spremeni v gledališče, običajen dan pa v odbite predstave. Tudi tokrat je ulično gledališče Ana Desetnica znova pomemben del Festivala Lent.

Družbo domačim umetnikom uličnega gledališča bodo letas delali prijatelji iz Francije, Argentine, Italije in Češke, ki bodo skupaj uganjali norčije ter nam še enkrat dokazali, da gledališki oder ne obstaja le znotraj gledališča, ampak je lahko povsod, če le vklopimo dovolj domišljije ter jo posujemo s ščepcem poguma.

Že danes zvečer pa si bodo obiskovalne in obiskovalci festivala Lent lahko ogledali uličnogledališki spektakel letošnjega festivala. Gre za zračni spektakel Quadro.

Quadro se dogaja na odru iz aluminija, prevlečenega z belim platnom. Pred očmi gledalcev se oder dvigne in prevesi v zid. Štirje akrobati plešejo po njemu, kot bi barvice risale po belem listu papirja. Postopoma se podobe spreminjajo, pokončno in ležeče se premeša v iluzijo perspektiv, ki zmede gledalca.

Quadro je multidisciplinarno umetniško popotovanje od vertikalnega plesa do ostalih zračnih disciplin. Sodeč po ogledu popoldanske, zadnje vaje pred večerno predstavo se lahko obiskovalci nadejajo res vrhunske predstave nad Glavnim trgom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img