spot_img

Rekordna ponudba sezonskih del

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tudi v letošnjem letu bodo sezonska dela v kmetijstvu predstavljala pomemben del ponudbe prostih delovnih mest. Za tiste, ki so brez zaposlitve, so lahko sezonska dela priložnost za dodatni zaslužek in pridobivanje delovnih izkušenj. A le en ponudnik potrebuje delavce že sedaj, vsi ostali potrebujejo dodatno pomoč jeseni.

Poudarjajo, da je dobre delavce težko dobiti. Posledično so dvignili urno postavko, in sicer je začela veljati odredba, po kateri bruto urna postavka za začasno ali občasno delo v kmetijstvu ne sme biti nižja od 5,79 evra. A navkljub temu pravega interesa ni.

Seznam bodo sproti nadgrajevali glede na prejete info o ponudbah. Trenutno po Sloveniji potrebujejo predvsem delavce v sadovnjakih. V želji, da čim več mladih spodbudijo za zaposlovanje na zelenih delovnih mestih, so uvedli subvencije.

Kot področja z največjim potencialom za takšno zaposlovanje ocenjujejo gozdno-lesno verigo, učinkovito rabo naravnih virov, proizvodnjo energije iz obnovljivih virov, povečanje energetske učinkovitosti in trajnostni turizem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img