Zmagovalec vzporednih volitev je Gibanje Svoboda Roberta Goloba

Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je opravil Inštitut Mediana za medijsko hišo POP TV, je največ glasov dobilo Gibanje Svoboda, ki ga vodi predsednik Robert Golob in sicer 35,8 odstotka. Sledi jim stranka SDS z 22,5 odstotka zbranih glasov. Čez parlamentarni prag bodo po podatkih vzporednih volitev prišle še NSi, SD in Levica.

Na drugem mestu najdemo SDS s 22,5% glasov, LMŠ, Povežimo Slovenijo in SAB ostali izven parlamenta

Na drugem mestu je Janez Janša in njegova stranka SDS z 22,5 odstotka zbranih glasov, kar pomeni 26 poslanskih sedežev. Sledi NSiMatejem Toninom6,8 odstotka glasovi. To bi jim prineslo osem poslanskih sedežev. Tik za njimi so se uvrstili Socialni demokrati s predsednico Tanjo Fajon in osvojenimi 6,6 odstotka glasovi, kar jim prinaša sedem sedežev v parlamentu. Na petem mestu je Levica s 4,4 odstotka glasovi in petimi poslanskimi sedeži.

Na šestem mestu je Lista Marjana Šarca s 3,8 odstotka glasovi. Sledijo Povežimo Slovenijo s 3,2 odstotka glasovi, pa Stranka Alenke Bratušek s 2,9 odstotka glasovi. Na devetem mestu je Državljansko gibanje Resni.ca z 2,6 odstotka glasovi, na desetem pa s 1,8 odstotka glasovi Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec.

Kdo bi po vzporednih volitvah naj prišel v parlament?

1. Gibanje Svoboda- 35,8% (42 sedežev)

2. SDS- 22,5% (26 sedežev)

3. NSi- 6,8% (8 sedežev)

4. SD- 6,6% (7 sedežev)

5. Levica- 4,4% (5 sedežev)

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content