spot_img

Zmagovalec vzporednih volitev je Gibanje Svoboda Roberta Goloba

V zadnjem tednu

Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je opravil Inštitut Mediana za medijsko hišo POP TV, je največ glasov dobilo Gibanje Svoboda, ki ga vodi predsednik Robert Golob in sicer 35,8 odstotka. Sledi jim stranka SDS z 22,5 odstotka zbranih glasov. Čez parlamentarni prag bodo po podatkih vzporednih volitev prišle še NSi, SD in Levica.

Na drugem mestu najdemo SDS s 22,5% glasov, LMŠ, Povežimo Slovenijo in SAB ostali izven parlamenta

Na drugem mestu je Janez Janša in njegova stranka SDS z 22,5 odstotka zbranih glasov, kar pomeni 26 poslanskih sedežev. Sledi NSiMatejem Toninom6,8 odstotka glasovi. To bi jim prineslo osem poslanskih sedežev. Tik za njimi so se uvrstili Socialni demokrati s predsednico Tanjo Fajon in osvojenimi 6,6 odstotka glasovi, kar jim prinaša sedem sedežev v parlamentu. Na petem mestu je Levica s 4,4 odstotka glasovi in petimi poslanskimi sedeži.

Na šestem mestu je Lista Marjana Šarca s 3,8 odstotka glasovi. Sledijo Povežimo Slovenijo s 3,2 odstotka glasovi, pa Stranka Alenke Bratušek s 2,9 odstotka glasovi. Na devetem mestu je Državljansko gibanje Resni.ca z 2,6 odstotka glasovi, na desetem pa s 1,8 odstotka glasovi Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec.

Kdo bi po vzporednih volitvah naj prišel v parlament?

1. Gibanje Svoboda- 35,8% (42 sedežev)

2. SDS- 22,5% (26 sedežev)

3. NSi- 6,8% (8 sedežev)

4. SD- 6,6% (7 sedežev)

5. Levica- 4,4% (5 sedežev)

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel