spot_img

ZD Magdalena kot prva faza krepitve zdravstvene dejavnosti

V zadnjem tednu

Mestna občina Maribor je bila nedavno uspešna na razpisu ministrstva za zdravje za državno sofinanciranje izgradnje zdravstvene postaje Magdalena. Skupna vrednost investicije znaša 9,5 milijona evrov, od tega naj bi iz državnega proračuna prejeli nekaj manj kot tri milijone evrov. Gradnja se bo po napovedih začela jeseni letos.

Zdravstvena postaja na Jezdarski ulici spada pod okrilje javnega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in se je prej imenovala zdravstvena postaja Tabor. Ambulante so že lani preselili v stavbo medobčinskega stanovanjskega sklada v Dvorakovi ulici. Obstoječi prostori so sicer dotrajani, zato jih bodo porušili in zgradili nove.

V zdravstveni postaji Magdalena, veliki dobrih 3400 kvadratnih metrov, se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki spadajo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva, ter specialistične ambulante. V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest.

Ministrstvo za zdravje je pred dnevi izdalo sklep o sofinanciranju projekta ob upoštevanju pogoja, da se projekt uvrsti v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022 – 2025. Nikakor pa ne gre za edino zdravstveno investicijo na tem območju.

V Mariboru sicer načrtujejo tudi novo zdravstveno postajo Tezno, za katero še javni razpis ni objavljen. Je pa že zdaj znano, da jo bodo postavili na novi lokaciji.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel