Zaživel bo projekt E-oskrbe na domu

Od aprila letos do septembra drugo leto bo v Sloveniji živel projekt e-oskrbe na domu, ki je sofinanciran  strani Evropskega socialnega sklada. V Sloveniji bo tako približno 5000 uporabnikov lahko koristilo 24 urno e-oskrbo, ki omogoča bistveno višjo kakovost bivanja  v domačem okolju ljudem, ki zaradi starosti ali bolezni potrebujejo pomoč.

V prihodnjem mesecu se v Sloveniji pričenja eden izmed projektov, ki so sofinancirani s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in virov React-EU. Gre za projekt e-oskrbe, ki bo potekal do septembra leta 2023.

Ministrstvo za zdravje prepoznava pomen in doprinos uporabe sodobnih tehnologij na področju zdravstva in dolgotrajne oskrbe.
Ta projekt predstavlja pomemben korak k postopni uveljavitvi zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bo formalno vstopil v veljavo sredi leta 2024. Sistem bo omogočal bistveno višjo kakovost bivanja v domačem okolju ljudem, ki zaradi starosti ali bolezni potrebujejo pomoč.

Vrednost celotnega projekta e-oskrba na domu je ocenjena na 3 milijone evrov, v Sloveniji bo v projekt naslednjem letu in pol vključenih približno 5000 posameznikov, ki bodo tako lahko koristili brezplačno e-oskrbo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content