spot_img

Zapiranje covid oddelkov obremenjuje UKC

V zadnjem tednu

Včeraj je bilo v Sloveniji več kot 22.000 primerov aktivno okuženih s covidom 19. In čeprav se epidemiološke razmere umirjajo tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, a še vedno beležijo nekakšen plato, kar se tiče sprejemov in odpustov bolnikov na dnevni ravni. Ker pa država z jutrišnjim dnem načrtuje zaprtje covidnih oddelkov v manjših bolnišnicah, bodo večino bolnikov preusmerili v 4 centre, med njimi tudi mariborski UKC. 

Del operacij še odpada in tako bo tudi ostalo, saj v UKC Maribor pričakujejo tudi covid bolnike iz drugih bolnišnic, ki z drugim tednom zapirajo svoje covid oddelke. Covidni bolniki vplivajo na dejstvo, da še vedno opravijo zgolj okoli 85 odstotkov operacij, a situacija se po besedah Marčun Varde ne bo izboljšala.

Na operativnih programih si takšne realizacije ne obetajo, niti če bo situacija s covidom ostala takšna, kot je. Pomoči dodatnega kadra pa za zdaj ne pričakujejo. Zdaj ima UKC Maribor eno covid enoto s 30 posteljami, ki je ves čas več kot polno zasedena in eno covid intenzivo z desetimi posteljami.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel