spot_img

Zaključil se je 33. Poletni lutkovni pristan

V zadnjem tednu

Mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo je obiskalo več kot tri tisoč ljudi
V Lutkovnem gledališču Maribor so avgusta priredili že 33. Poletni lutkovni pristan. Na ogled je bilo več kot dvajset predstav, skupaj s spremljevalnim programom pa več kot trideset dogodkov.

Otroška žirija je kot vsako leto ocenjevala predstave z zlatimi zvezdicami in izbrala dve najboljši predstavi festivala. Vseh pet zlatih zvezdic vseh otroških ocenjevalcev in s tem nagrado zlata žirafa prejmeta dve predstavi: ČU-ČU. ŽVIŽG. HOV! Otroškega gledališča Liberec iz Češke in Lutkovni zajec in samostanska miš, Lutkovnega gledališča Maribor, ki je bila med festivalom premierno uprizorjena.

S koncem festivala vstopajo mariborski lutkarji v novo sezono 2022/23 v kateri pripravljajo sedem novih uprizoritev. Kot pravi direktorica in umetniška vodja Lutkovnega gledališča Maribor, Katarina Klančnik Kocutar, si zase in za vse želijo svetlejših časov in uspešnega premagovanja strahov in temine, ki sta nas v zadnjem obdobju zajeli.

Novost v novi sezoni so predstave za izven tudi ob petkih popoldne, redni termin sobotnih lutkovnih dopoldnevov seveda ostaja. Za prihajajočo sezono napovedujejo tudi odprtje Lutkovnega muzeja Maribor v podstrehi prenovljenega objekta »Tri babe« na Vojašniškem trgu.

- Oglas - spot_img

1 COMMENT

  1. Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
    Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel