spot_img

Vstopnice za Borštnikovo srečanje so že v prodaji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Borštnikovo srečanje bo letos potekalo od 30. maja do 12. junija, mariborska prizorišča pa so že skoraj povsem nared in v pričakovanju občinstva. Po besedah umetniškega direktorja Aleša Novaka bo festival tokrat ponudil najobsežnejši tekmovalni program doslej, v spremljevalnem programu pa tudi izbor slovenskih in tujih gledaliških presežkov vključno z otvoritveno predstavo Prelisičiti hudiča svetovno uveljavljenega koreografa Akrama Khana iz Velike Britanije ter na Tednu slovenske drame nagrajeno predstavo Solo v režiji Nine Rajić Kranjac.

“Kot je že običajno, pripravljamo številne dogodke v strokovnem in dodatnem programu, med drugim mednarodno konferenco o vključevanju ranljivih skupin v gledališče in socialni aktivaciji, pogovore ob knjigah, glasbeno-gledališke dogodke, bogato dogajanje pa uvajamo s sklopoma Mlado in Študentsko gledališče, ki sta posvečena usposabljanju za delo z mladimi ter študentski gledališki ustvarjalnosti,” je še poudaril Aleš Novak.

Vstopnice bodo v predprodaji na voljo do 15. maja, z možnostjo oblikovanja lastnega festivalskega abonmaja

Festival nudi tudi druge ugodnosti, med drugim za študente, dijake in upokojence ter abonente SNG Maribor, obiskovalci festivala pa lahko oblikujejo festivalski abonma po svojih željah, prav tako po znižanih cenah:

20 % popust pri nakupu 4 ali več vstopnic za 4 različne predstave, 25 % popust pri nakupu 6 ali več vstopnic za najmanj 6 različnih predstav,
30 % popust pri nakupu 8 ali več vstopnic za najmanj 8 različnih predstav.
Ob nakupu 4 ali več vstopnic gratis (2) vstopnici za ogled zaključne prireditve, pri nakupu 6 ali več vstopnic pa letošnji programski katalog.

Nakup vstopnic poteka pri blagajni SNG Maribor in v Informacijskem središču Cankarjevega doma Ljubljana ter na spletni strani FBS.

Slavnostna otvoritev letošnjega festivala bo v znamenju sodobno plesne uprizoritve Prelisičiti hudiča (Outwitting the Devil), ki jo je navdihnil starosumerski Ep o Gilgamešu, v fragmentih ohranjen na dvanajstih glinenih tablicah. Poetično in obenem čustveno pretresljivo stvaritev, ki uteleša nasilno poglavje v življenju mladega Gilgameša, kot se ga spominja sam v svoji pozni starosti tik pred smrtjo, podpisuje eden najznamenitejših in najizvirnejših plesnih ustvarjalcev našega časa Akram Khan.
Predstava, ki je bila premierno uprizorjena leta 2019 v Theaterhaus Stuttgart, razgali neizogibno bridkobo človeške minljivosti, s katero se sooči Gilgameš, ki s tem preide v zgodovino, s čimer postane zgolj fragment starodavne človeške kulture in spomina. Prelisičiti hudiča je mit vseh vekov, tudi našega časa.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img