spot_img

Vnovičen neuspeh bi naj korenito zamajal vijoličasti klub

V zadnjem tednu

NK Maribor se po remiju s sežanskim Taborom pripravlja na gostovanje v Spodnji Šiški, kjer jih v nedeljo čaka obračun proti Bravu. Gre za eno izmed pomembnejših tekem, predvsem v smislu spreobrnitve točkovne melanholije v zadnjem času. Maribor je namreč pod taktirko Damirja Krznarja zmagal le enkrat.

Očitki navijačev v zadnjih tednih letijo predvsem na športnega direktorja Marka Šulerja, ki je kadroval sicer na solidni ravni. A ključna igralca Antoina Makoumbouja in Nina Žuglja je evidentno prodal prehitro, ob tem pa ni dovolj ažurno pripeljal okrepitev. Kakšna težava to predstavlja za strokovni štab?

Največja rak rana trenutnega Maribora je obramba, ki je prejela absolutno preveč zadetkov. Statistično je najslabša v ligi, saj je na 8 tekmah prejela kar 16 golov. Alarmi bi morali goreti že konkretno v rdeči barvi, kako pa na to gleda eden izmed standardnih členov Gregor Sikošek?

Drugi največji problem vijoličastih je obupna realizacija, ki se je pokazala predvsem v evropskih tekmovanjih. Mariborčane pa ta vikend čaka eden izmed bolj kompaktnih nasprotnikov. Bravo je namreč prejel le sedem zadetkov, na domačem igrišču pa skorajda po pravilu igrajo zelo zaprto in z težnjami po protinapadih. Ob tem je v klub prišel nov napadalec, David Flakus Bosilj, ki je Šiškarjem posojen do konca letošnje sezone.

Vijoličaste čaka torej eno izmed težjih gostovanj v ligi. Navijači pa so glede na lestvico že zelo razjarjeni. Neuradno smo izvedeli, da se ob vnovičnem neuspehu obetajo korenite spremembe v klubu in to celo na neželjen ali celo oster način. Več bo znanega v prihodnjih dneh, veliko pa bo seveda odvisno od pristopa in rezultata tekme v Spodnji Šiški.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:25

Štartaj kariero s potencialom!

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, je danes organizirala brezplačno zaključno konferenco »Štartaj kariero za zeleni in digitalni prehod«...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel