spot_img

Vlada sprejela dodatne omilitvene ukrepe za blaženje energetske draginje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vlada je na minuli 10. redni seji sprejela odločitev o znižanju davka na dodano vrednost na energente za vse uporabnike, ki se jih s tem ukrepom vse enako obravnava.Znižanje DDV vlada predlaga za dobavo električne energije, zemeljskega plina, daljinskega ogrevanja in lesa za kurjavo.

Predlog za znižanje DDV vključuje tudi daljinsko ogrevanje in lesno biomaso za ogrevanje, s čimer bodo od nižjega davka na dodano vrednost imeli koristi vsi uporabniki, najbolj pa gospodinjstva.

Minister Boštjančič je še povedal, da bo Slovenija zaradi znižanega DDV v proračunu zabeležila za 130 milijonov evrov manj prihodkov. Kaj to pomeni za ravnovesje med prihodki in odhodki državnega proračuna?

Izjavo za javnost sta podala tudi zunanja minstrica Tanja Fajon in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec, ki sta spregovorila o aktualnih povratnih informacijah glede ukrajinske krize.

Ukrajinska kriza je imela neposredne posledice na kolaps borz in cen energentov, zato po napovedih najvišjih predstavnikov vlade Slovenijo do jeseni čaka še kar nekaj usklajevanj glede energentov in to predvsem na področju slovenskega gospodarstva.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img