spot_img

Evropska sredstva za energetsko prenovo študentskega doma 1 v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt energetske prenove študentskega doma v Tyrševi ulici v Mariboru. Za projekt, ki je vreden 4,8 milijona evrov, bo tako Kohezijski sklad prispeval 424.554 evrov.

Kaj bo v sklopu projekta urejeno?

V okviru druge faze projekta, za katero namenjajo evropska sredstva, bo izvedena energetska prenova in adaptacija objekta Študentski dom 1, pri čemer bo izvedena toplotna izolacija sten, zamenjano bo tudi stavbno pohištvo, streho bodo prenovili, sanirali tla v kleti proti terenu, prenovili razsvetljavo in vgradili termostatske ventile.

V načrtu je tudi hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema, ureditev prezračevanja z rekuperacijo, vgradnja indirektne toplotne postaje za znižanje toplotnega režima, sanacija ogrevalnega sistema, vgradnja hladilnega sistema ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije.

Z izvedenimi ukrepi bo predvidoma prenovljenih 3062 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. S projektom pa se zasledujejo cilji večje energetske učinkovitosti stavb, s tem pa tudi nižanja stroškov, uporabe obnovljivih in alternativnih virov energije ter bolj trajnostno naravnanega upravljanja stavb v javnem sektorju. 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img