spot_img

Višje cene energentov poglabljajo finančne težave ljudi

V zadnjem tednu

Na centrih za socialno delo opažajo, da višje cene energentov poglabljajo finančne težave ljudi. Vse več je prošenj za poplačilo položnic in za pomoč pri nakupu kurjave. Pričakovati je mogoče, da se bo povpraševanje po izredni pomoči jeseni še bistveno povečalo.

Poletno obdobje sicer še ne kaže pravih težav, a na centrih za socialno delo že zdaj opažajo povečano podajanje vlog za nakup kurjave. Uporabnike prihajajoča zima skrbi, saj jim z dosedanjo denarno pomočjo ne bodo uspelo plačati kurjave.

Med prosilci za pomoč prednjačijo upokojenci in več članske družine z nizkimi dohodki.

A zaradi višjih stroškov številne nevladne organizacije opozarjajo, da je težava tudi pri zagotavljanju števila paketov. A v Slovenski Bistrici težav z premajhnimi količinami paketov nimajo.

Denarnih pomoči ne morejo deliti v tolikšni metri kot bi želeli, saj se financirajo izrecno iz donacij in prispevkov občanov. A velikokrat je tega denarja premalo.

Ker pa nesreča nikoli ne počiva trenutno poleg eksistencialnih stisk ljudi, pomagajo zbirati sredstva tudi za ljudi, ki so v naravnih nesrečah izgubili svoj dom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:25

Štartaj kariero s potencialom!

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, je danes organizirala brezplačno zaključno konferenco »Štartaj kariero za zeleni in digitalni prehod«...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel