Vijoličasti so začeli priprave za nadaljevanje sezone

Nogometaši Maribora so po več tedenski pavzi pričeli s pripravami na spomladanski del Prve lige Telemach. Časa za refleksijo oz. analizo prve polovice sezone je bilo dovolj. Kakšni pa so prvi vtisi?

Plan priprav je na splošno že razdelan. Sprva bodo trenirali v kompleksu Ljudskega vrta. V drugi polovici meseca pa se bodo opravili v tradicionalno pripravljalno bazo v Turčijo.

S prvim januarjem je odprt tudi zimski prestopni rok, ki bi naj bil po zagotovilih športnega direktorja Marka Šulerja miren. Predvsem v smislu kadrovanja, morebitne prihode pa bodo zagotovo narekovale potencialne prodaje.

Prvi profesionalni pogodbi sta podpisala mlada upa Tine Čuk in Marcos Tavares mlajši, ki sta se že priključila prvi ekipi. Večji kadrovski zalogaj pa bo v klubu zadržati Marka Božića in predvsem Marka Tolića, ki je posojen iz zagrebškega Dinama.

Maribor bo prvo pripravljalno tekmo odigral 17. januarja proti Aluminiju. Na pripravah v Beleku pa bodo moči merili s srbskim Čukaričkim, bolgarsko Slavio Sofio, kijevskim Dinamom in Šahtarjem iz Donetska.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content