Vijoličasti proti Bravu za drugo mesto

NK Maribor prihajajoči vikend čaka zadnje kolo letošnje sezone v Prvi ligi Telemach. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili proti ekipi Brava. Tekma je za vijoličaste pomembna predvsem z vidika boja za drugo mesto, ki prinaša boljše izhodišče v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Drugo uvrščeno moštvo se namreč uvrsti v drugi pred krog omenjenega tekmovanja, med tem ko tretje mesto prinaša začetek že v uvodnem prvem pred krogu.

Trener Damir Krznar si pred koncem aktualne in začetkom nove sezone želi čim hitreje zapolniti kader za nastopanje v evropskih kvalifikacijah. Premora in časa za uigravanje bo namreč zelo malo, prvo kolo kvalifikacij za Konferenčno ligo je na sporedu že 13 julija.

Maribor je bojda v zaključnem delu pogovorov za prihod novega levega bočnega branilca in zadnjega veznega, zagotovo pa bo iskal okrepitve za druge igralne pozicije. Gotova prodaja Žana Vipotnika v več milijonskem znesku jim namreč pušča določeno mero manevrskega prostora za vlaganje v ekipo za naslednjo sezono.

Vijoličasti v rezultatskem smislu nikakor ne morejo biti zadovoljni z iztekajočo sezono 2022/23, kako pa na potek tekmovalnega obdobja gledajo v strokovnem štabu?