Vijoličasti proti Bravu za drugo mesto

NK Maribor prihajajoči vikend čaka zadnje kolo letošnje sezone v Prvi ligi Telemach. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili proti ekipi Brava. Tekma je za vijoličaste pomembna predvsem z vidika boja za drugo mesto, ki prinaša boljše izhodišče v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Drugo uvrščeno moštvo se namreč uvrsti v drugi pred krog omenjenega tekmovanja, med tem ko tretje mesto prinaša začetek že v uvodnem prvem pred krogu.

Trener Damir Krznar si pred koncem aktualne in začetkom nove sezone želi čim hitreje zapolniti kader za nastopanje v evropskih kvalifikacijah. Premora in časa za uigravanje bo namreč zelo malo, prvo kolo kvalifikacij za Konferenčno ligo je na sporedu že 13 julija.

Maribor je bojda v zaključnem delu pogovorov za prihod novega levega bočnega branilca in zadnjega veznega, zagotovo pa bo iskal okrepitve za druge igralne pozicije. Gotova prodaja Žana Vipotnika v več milijonskem znesku jim namreč pušča določeno mero manevrskega prostora za vlaganje v ekipo za naslednjo sezono.

Vijoličasti v rezultatskem smislu nikakor ne morejo biti zadovoljni z iztekajočo sezono 2022/23, kako pa na potek tekmovalnega obdobja gledajo v strokovnem štabu?

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content