Vijoličasti ponovno brez zmage, Tabor Sežana z izjemno predstavo do remija v Ljudskem vrtu

Trener Damir Krznar je pričakoval, da se bodo njegovi varovanci prebudili po zmagi na derbiju na Fazaneriji z 1:0 prejšnjo nedeljo. Začetne enajsterice tokrat ni spreminjal. Še vedno so poškodovani Martin Milec, Max Watson, Ažbe Jug, Aleks Pihler in Danijel Šturm, manjkal je tudi Vid Koderman. Sežanci so se hitro pobrali po polomu prejšnji teden na domači zelenici proti Bravu (0:4).

Kouao s super-volejem šokiral skorajda prazni Ljudski vrt

Domači navijači z igro 16-kratnih slovenskih prvakov v prve pol ure niso mogli biti zadovoljni (ob polčasu so bili domači nogometaši tudi deležni nekaj žvižgov). V 29. minuti je Ivan Brnić poskusil z diagonalnim strelom po tleh z leve strani, a je žogo poslal malo mimo vrat. V 34. minuti je po prostem strelu z glavo poskusil Sven Šoštarič Karič, Jan Koprivec pa je žogo odbil.

Dve minuti zatem so vijoličasti doživeli hladno prho, ko je Denis Kouao stekel proti drugi vratnici po podaji z leve strani in nato žogo z volejem poslal v mrežo. V 41. minuti je bilo znova vroče v kazenskem prostoru Tabora, toda ne Roku Kronavetru ne Brniću ni uspelo priti do zaključnega strela.

VAR priznal zadetek Stankovića

V uvodu drugega dela so bili aktualni prvaki nevarnejši. V 58. minuti je Kronaveter poskusil s prostega strela, Koprivec pa je žogi preprečil pot pod prečko v mrežo. V 62. minuti je Jakoslav Stanković še poglobil težave domačih. Po podaji z leve strani je v osrčju kazenskega prostora žogo s strelom “iz prve” poslal čez Menna Bergsna v mrežo. Sodniki so zadetek priznali po pregledu posnetka.

Kronaveter z natančnim strelom znižal rezultat

Mariborčani so se hitro približali, ko je Kronaveter z natančnim strelom z leve strani z roba kazenskega prostora žogo poslal v nasprotni kot sežanskih vrat. Sledil je nalet gostiteljev z željo po drugem zadetku. V 86. minuti je Kronaveter drugič zatresel mrežo iz bližine, toda veselje je bilo kratkotrajno, saj je posnetek pokazal prepovedan položaj že pred dogajanjem v bližini vrat.

Na vrsti je bilo še pet minut sodnikovega dodatka. V 92. minuti je Kronaveter s podajo z leve strani v osrčju našel Repasa, ki je z glavo izenačil. Maribor je vse misli usmeril v napad, po protinapadu pa je Gomes da Costa z lobom zatresel mariborsko mrežo, a iz očitnega prepovedanega položaja.

Maribor je sicer še vedno v spodnjem delu lestvice z osmimi točkami. Kriza rezultata in predvsem igre pa se še naprej nadaljuje. Čeprav je Damir Krznar uveljavljen in cenjen nogometni strokovnjak s področja nekdanje skupne države, se vseeno zdi, da ekipi ni dorasel. Ampak ne po kvaliteti, pri tem segmentu je verjetno obratno. Moštva v zatečeno- obstoječem stanju po našem mnenju ne more popolno prebuditi niti sloviti trener Manchester Citya, Pep Guardiola. Povrh vsega se zdi sezona 2022/23 “zavožena” še preden se je sploh prav začela.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content