spot_img

Vijoličasti po petih zaporednih porazih na dnu samozavesti

V zadnjem tednu

Nogometaši Maribora so se vrnili iz gostovanja v Helsinkih, kjer so doživeli že peti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih. Finci so bili od vijoličastih boljši z 1-0, kljub temu da je na začetku kazalo bistveno obetavneje so na koncu izpadli proti realno zelo premagljivemu nasprotniku.

Maribor je na povratno tekmo na Finsko odšel z neugodnih zaostankom z 0-2, kjer so tudi imeli obilo priložnost za zgodnje vodstvo, a se zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni izšlo. Poleg tega je na stadionu Bolt Arena tudi umetna trava, ki je povzročala velike preglavice gostujočim nogometašem.

Klub se po izpadu iz kvalifikacij za Ligo Europa seli v Play off Konferenčne lige, kjer pa jih čaka izredno zahteven nasprotnik. Gre za romunskega prvaka CFR Cluj, katerega vrednost je ocenjena na slabih 30 milijonov evrov. Da je mera polna, pa so Mariborčani zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ostali še brez treh nosilcev igre Jana Repasa, Nemanje Mitrovića in Gregorja Sikoška.

Pod Kalvarijo verjetno ne pomnijo tako rezultatsko obupnega začetka sezone, gol bilanca je namreč naravnost alarmantna. Na zadnjih petih tekmah so dosegli samo en zadetek in jih kar osem prejeli. Kako pa sploh rešiti nastalo situacijo?

Alarmi v Ljudskem vrtu tako žarijo že v konkretno rdeči barvi, če se je vodstvo kluba po zmagi nad Soligorskom odkirto nadejalo evropske jeseni, si sedaj verjetno bolj želi čim bolj dostojno odigrati še zadnji dve tekmi v evropskih pokalih. Potem pa bo treba točke začeti zbirati tudi v domačem prvenstvu, kjer vijoličasti zasedajo sramotno zadnje mesto na lestvici.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel