spot_img

Velko investicij in premalo kadra

V zadnjem tednu

Zdravstvo je bilo v času epidemije na velikih preizkušnjah. V najbolj kritičnih situacijah se je napovedoval celo zlom slovenskega zdravstvenega sistema. Zato je naloga odločevalcev, da poskrbijo za ustrezne infrastrukturne potrebe, posodobitev medicinske opreme in kakovostne pogoje dela za zaposlovanje strokovnega kadra.

V UKC Maribor delujejo v nekoliko mirnejših pogojih po upadanju števila novopotrjenih koronavirusnih okužb. Tekom dveh let epidemije so se razgalile številne infrasturkturne težave, ki so jih tudi z državnimi in evropskimi sredstvi že začeli reševati.

Kljub številnim vlaganjem v področje dodatnih prostorov za zdravstveno dejavnost in posodobitev medicinske opreme pa še naprej ostaja največja problematika, pomanjkanje strokovno usposobljenega kadra. Državne institicije so lani že zagotovile več razpisnih mest na medicinski fakulteti v Mariboru, pa bo to rešilo že tako kronično težavo kliničnega centra? Po besedah strokovne direktorice Nataše Marčun Varda trenutno primanjkuje več deset zdravnikov, a bodo manko kmalu nadomestili s specializanti.

Klinični center se ukvarja tudi z izzivi bega možganov, pri čemer mladi medicinski delavci odhajajo v tujino, zaradi boljših finančnih ponudb in pogojev dela. Strokovna direktorica je še spomnila na možnost ponovnega naraščanja števila okužb s covidom-19, zato že tečejo priprave na morebiten jesenski šesti val.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel