spot_img

Veliko zanimanje za gradnjo

V zadnjem tednu

Občina Hajdina je že pred dvema letom sprejela občinski prostorski načrt, kjer je predvidela veliko zanimanje za gradnjo stanovanjskih hiš.

Kmalu bodo bogatejši za novo sosesko. V neposredni bližini poslovno-stanovanjskega centra Hajdina (v katerem je tudi sedež občine) se predvideva pozidava 51 novih stanovanjskih enot v kar 37 objektih. Občina je sredstva za ureditev komunalne infrastrukture zagotovila. Gradnja ceste jih bo stala okrog 266.000 evrov, dodatnih 70.000 pa kanalizacija in vodovod. Kljub koronakrizi in mogoče drugačnim pričakovanjem, se stanovanja in hiše v Spodnjem Podravju precej hitro prodajajo.

Največ zanimanja so izkazale družine z otroci. A večanje prebivalstva prinaša tudi dodatne obveznosti, ena med njimi je tudi več prostora v vrtcu in šoli.

Dodatno je potrebno poskrbeti tako za kanalizacijo kot tudi vodovod.

A poskrbeti želijo tudi za starejše. Že pred časom so svetniki občine Hajdina potrdili usklajen predlog podrobnega občinskega prostorskega načrta (OPPN) za zemljišča, kjer bi gradili dom starostnikov. Po sedanji klasifikaciji (OPN) je zemljišče namenjeno stanovanjski gradnji, s podrobnim prostorskim načrtom bodo omogočili gradnjo objektov, ki bodo namenjeni izvajanju institucionalne dejavnosti varstva starejših.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel