Veliko dezinformacij in laži

Ruški Hotel Veter se je septembra lani prijavil na razpis Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov za najem opremljenih nastanitvenih objektov za obdobje petih let

Pogodba še ni podpisana, so pa podpisali pismo o nameri. V hotel Veter bi naselili migrante iz Ukrajine, ki imajo v Sloveniji status posebne zaščite, torej legalne migrante.

Nekateri menijo, da bi Hotel Veter utegnil postati azilni dom. V Facebook skupini Aktivni državljani Ruš so izvedli spletno anketo, kjer se je 91 odstotkov od približno 400 vprašanih opredelilo proti nastanitvi beguncev.

Če bo pogodba podpisana, hotel naslednjih pet let ne bo oddajal sob, saj bi urad oziroma država objekt vzela v najem. V uradu nadalje pojasnjujejo, da je Vlada Republike Slovenije s sklepom dne 18. 1. 2024 osebam s priznano začasno zaščito le-to podaljšala še za eno leto, in sicer do 4. 3. 2025. Največ pomislekov pa je, kaj se bo zgodilo po enem letu, ko državljanom Ukrajine poteče omenjen status.

Kot je pojasnila Štrukljeva je ključno pri zagotovitvi ustreznih namestitev dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in podpora ljudem, ki niso po svoji krivdi izgubili vse, kar so nekoč imeli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content