Velik porast spletnih goljufij

Policisti so prejšnji teden na območju Policijske uprave Maribor prijeli štiri državljane Romunije, ki jih sumijo vpletenosti v zlorabe plačilnih kartic. Najmanj deset dni naj bi delovali nezakonito na območju Ljubljane in Maribora.

Policisti so letos prejeli že več kot 800 prijav goljufij prek spleta, v katerih so bile žrtve oškodovane za več kot 14 milijonov evrov.

Spretni goljufi izkoristijo tudi stisko ljudi, ki so jih prizadele poplave in ponujajo težko dobavljive izdelke, ki jih po spletu plačajo, a nikoli niso dostavljene.

V zadnjem obdobju po številu kaznivih dejanj in nastali materialni škodi izstopajo goljufije z lažnimi obvestili o dobičku pri investiciji v kripto valute.

V zvezi z zlorabami plačilnih kartic je letos slovenska policija zabeležila že okoli 450 prijav s skupno škodo okoli 1,2 milijona evrov, pri čemer se velika večina zlorab nanaša na pridobivanje podatkov kartic na spletu s tako imenovanim phishingom ter nadaljnjo zlorabo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content