Več komoditete in zasebnosti

V največjem slovenskem domu starostnikov na Ptuju so s pomočjo evropskih sredstev, ki so jih pridobili v okviru projekta React zgradili nov dom in tako omogočili večji komfort pri bivanju svojih oskrbovancev.

Tudi v matični enoti želijo preoblikovati več posteljne kapacitete v enoposteljne in zagotoviti večjo komoditeto svojim oskrbovancem.

Dom za starejše občane Ptuj ima skoraj 1000 postelj. Kot poudarja direktorica si domskega varstva ne želijo širiti, ampak želijo zagotoviti bolj kvalitetne pogoje bivanja za oskrbovance in boljše pogoje dela za zaposlene.

Veliko podravskih občin želi v svojem ožjem lokalno okolju vzpostaviti manjše enote domov za starostnike, a trenutne kadrovske razmere upravi ptujskega doma širitev dejavnosti v ostale občine ne omogočajo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content